Δίκη Βατοπεδίου: Απολογήθηκαν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος

Με τις απολογίες του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε θα υποβάλει την πρότασή της η εισαγγελέας για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων .

Και οι δύο κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο για τις “χρυσοφόρες” ανταλλαγές ακινήτων της Μονής με οικόπεδα “φιλέτα” του Ελληνικού Δημοσίου. Υποστήριξαν ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στο Βατοπέδι καθώς και οι παραλίμνιες εκτάσεις της. Οσον αφορά την ανταλλαγή ανέφεραν ότι ήταν κυβερνητική επιλογή. 

Ο ηγούμενος Εφραίμ είπε ότι είχαν συναντήσει μαζί με τον Αρσένιο 4 υπουργούς: Τον Απόστολο Φωτιάδη επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τους Πέτρο Δούκα, Σάββα Τσιτουρίδη και Ευάγγελο Μπασιάκο επί ΝΔ.

Καταλήγοντας ο ηγούμενος Εφραίμ εξέφρασε την πικρία του για όλα όσα του αποδίδονται, λέγοντας όμως ότι πάλι τα ίδια θα έκανε για το καλό της Μονής.»Θυσιάζομαι κάθε μέρα εκεί για το μοναστήρι και γενικά γιατο έθνος και έρχεται το κατηγορητήριο να μου πει στην ουσία ότι είμαι ένας απατεώνας. Θέλαμε όλα τα ζητήματα να τα λύνουμε συμβιβαστικά .

Πηγαίναμε με αφοσίωση και με γνώμονα την ακτημοσύνη και μας λένε ότι πήγαμε να κλέψουμε το κράτος; Εμείς οι μοναχοί είμαστε διδάσκαλοι του έθνους για μία ζωή . Για όλες τις νομικές ενέργειες ακολουθούσαμε την άποψη των νομικών μας συμβούλων.Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της Μονής. Δηλώνω με πάση συνείδηση ότι έκανα το έργο μου. Πάλι και τώρα θα έκανα το ίδιο γιατί στην καρδιά μου βασιλεύει ότι η λίμνη αυτή ανήκει στη Μονή.»

«Λάθη μπορεί να έκανα αλλά απατεώνας δεν είμαι. Αγαπώ τον Θεό πάρα πολύ. Και θα ήθελα να συνεχίσω το διακόνημά μου στο Αγιον Όρος.Χαρά μας θα ήταν να δούμε τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν να πάνε σπιτάκια τους», ειπε ο μοναχός Αρσένιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here