Δικη Χ.Α: Οι αστυνομικοί ήταν αμέτοχοι, καταθέτει φίλος του Π. Φύσσα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(AΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Αμέτοχοι ήταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής,  φίλος του μουσικού.«Η Χρύσα τους ζήταγε βοήθεια για να σωθούμε. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Από τα 40-50 άτομα που μας κυνηγούσαν να μας σκοτώσουν δεν συνέλαβαν ούτε έναν», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Αναφερόμενος στην επίθεση που όπως είπε δέχτηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Δούλβαρης κατέθεσε ότι «ήταν συντονισμένοι και συντεταγμένοι. Έτσι κάνουν. Παίρνουν εντολές και χτυπούν. Ο Παύλος έμεινε πίσω για να προστατεύσει την παρέα . Αν είμαστε σήμερα εμείς εδώ και καταθέτουμε, το οφείλουμε στον Παύλο.»  Ο κ. Δούλβαρης χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες «κτήνη» και περιέγραψε βήμα προς βήμα τις κινήσεις τόσο της δικής του παρέας, όσο και του «λόχου που είχε παραταχθεί» απέναντι τους.

«Φασιστική οργάνωση»

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας υποστήριξε πως «η Χρυσή Αυγή  είναι οργάνωση φασιστική και ρατσιστική» και πως η επίθεση σε βάρος τους ήταν οργανωμένη.Την αντίδραση των φίλων και συγγενών του Παύλου Φύσσα που βρίσκονταν στο ακροατήριο, προκάλεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης όταν αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του μάρτυρα.

«Δεν ντρέπεσαι  …άντε καραγκιόζη» είπε ένας νεαρός σε συνηγόρους υπεράσπισης για να συμπληρώσει ένας δεύτερος «Φασίστες, Χρυσαυγίτες ήσαστε, όσο και να σας πειράζει».

Την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, όταν ρώτησε τον μάρτυρα αν ο Παύλος είχε καλές σχέσεις με την οικογένειά του και αν έμενε με τους γονείς του.

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ: Σε  ενδιαφέρει πάρα πολύ; Ενδιαφέρει η ερώτηση την υπόθεση;

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Γιατί προσβάλλεστε;

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ: Εσύ μου προσβάλλεις το παιδί μου.

Στη συνέχεια η κ.Φύσσα βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και παρέμεινε στον προθάλαμο του δικαστηρίου ώσπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here