Δίκη ΧΑ: Ξεκινά η κατάθεση μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ-Συγκέντρωση

Το φάκελο της δολοφονικής επίθεσης οργανωμένου τάγματος εφόδου σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013 ανοίγει σήμερα Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στη στάση Μετρό Αμπελοκήπων.

Για την άγρια προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ με εννέα τραυματίες, κατηγορούμενοι είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.ά, ο πηρυνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του Τάγματος .

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013, οργανωμένο τάγμα εφόδου (σ.σ. 50 άτομα) της ναζιστικής οργάνωσης από Πέραμα, Νίκαια και Σαλαμίνα, έστησε δολοφονική ενέδρα σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ που έκανε αφισοκόλληση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Πέραμα, για το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα μακριά από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και ο τρόπος δράσης δείχνει την οργάνωση του τάγματος εφόδου και τον μαφιόζικο χαρακτήρα της επίθεσης.

Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας ανάμεσα σε άλλα καδρόνια, στειλιάρια, πτυσσόμενα γκλοπ, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια στα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ». Η εν λόγω ιδιοκατασκευή βρέθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα γραφεία της ΧΑ στο Πέραμα, επιμελώς κρυμμένη πίσω από κλιματιστικό.

Θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια 

Όπως τονίζεται από την Πολιτική Αγωγή στη δικογραφία περιέχονται πολλά στοιχεία που συνηγορούν στην «πολιτική στόχευση» που είχε η οργάνωση για «να ελέγξει την Ζώνη» μήνες πριν την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και προκύπτουν επίσης σωρεία στοιχείων σε βάρος του βουλευτή Γιάννη Λαγού με κορυφαίο από αυτά, μήνυμα του προς τον «Πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής, που το διάστημα πριν την επίθεση φαίνεται να δραστηριοποιείται ιδιαίτερα για την υπόθεση «σωματείο της Χρυσής Αυγής» στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, λίγες ώρες πριν την επίθεση στο ΠΑΜΕ φέρεται να είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «πηρυνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη:

 «Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος (σ.σ. Πανταζής) καμιά 30άρα και πάνε από εκεί».

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικό φορέα σε μαζική συμμετοχή και σε στήριξη της κινητοποίησης, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Ο τρόπος που έδρασαν στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναδεικνύει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, ενώ η στόχευση σε πρωτοπόρους αγωνιστές που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, η επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία, προσφέροντας τσάμπα εργατικά χέρια στην εργοδοσία κι ενώ ζητούσε στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Η δράση της υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!

Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να καμουφλαριστεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια να εξισωθεί η ναζιστική εγκληματική δράση της με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και το ναζισμό, μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμά της».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here