Δίκη ΧΑ-Aιγύπτιος ψαράς: «Ζητάω μόνο το δίκιο-Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Με την παρουσία ενός μόνο από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα η κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά Εμπάρακ Αμπουζίντ για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο Πέραμα.
» Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ…» απάντησε ο μάρτυρας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με το εάν επιχείρησαν να του δώσουν χρήματα μετά την επίθεση προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση.
«Ζητάω μόνο το δίκιο από το δικαστήριο. Ο,τι αποφασίσει..».
«Είπαν στον Άχμετ να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα» επανέλαβε  ο μάρτυρας αναφερόμενος σε περιστατικό που ,όπως κατέθεσε, συνέβη ενώ νοσηλευόταν μετά την επίθεση.
Πρόεδρος : Αν ζητούσαν συγγνώμη θα τα βρίσκατε; Για χρήματα μιλήσατε ή όχι;
Μάρτυρας :Δεν μου είπε , ο Άχμετ, τι ακριβώς έγινε . Όταν θα έρθει μπορεί να τον ρωτήσετε… Ζητάω το δίκιο μου από το δικαστήριο.
Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην επίθεση επανέλαβε πως » αν πίστευαν οτι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει…» προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν  «να σκοτώσουν ανθρώπους . Αφού χτύπησαν εμένα προσπάθησαν να συνεχίσουν κάτω…».
Μιλώντας δε για επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Ελλάδα εξέφρασε την πεποίθηση πως γίνονται από τη Χρυσή Αυγή.
Αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν, οι μάρτυρες , στην διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται  στην υπόθεση της  άγριας επίθεσης σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα , υπέβαλε η υπεράσπιση.
Η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με το αίτημα της υπεράσπισης προτείνοντας να κληθούν συνολικά 27 κατηγορούμενοι από τις υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα και του ΠΑΜΕ. Ανάλογη ήταν η θέση και της πολιτικής αγωγής.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here