Δίκη ΧΑ: Εκκληση της προέδρου για συνέχιση της δίκης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Εκκληση να βρεθεί λύση και να δοθεί άδεια στους δικηγόρους προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής απηύθυνε σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, η οποία επικαλέστηκε και την πρόσφατη παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που διέκοψε για την Πέμπτη,  η μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και οι φίλοι του άτυχου μουσικού παρακολουθούσαν αμίλητοι, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς καθόταν στο εδώλιο των κατηγορουμένων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του στις 18 Μαρτίου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το δικαστήριο πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν  παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Η Μάγδα Φύσσα βγαίνοντας από το δικαστήριο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στο δικηγόρο της οικογένειας Αν. Τζέλη, ο οποίος αφου υπογράμμισε πως η αποχή των δικηγόρων ειναι απολύτως δικαιολογημένη λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τόνισε  πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει  άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» .

Ο κ. Τζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  παραδέχτηκε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά. «Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως εν μέρει οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Ρουπακιά τον καλύπτουν » αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο» .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here