Δικαστές Συμβουλίου της Επικρατείας: Διασπαστική η Ενωση Ανωτάτων Δικαστών

Ηχηρή παρέμβαση κατά της νέας Ενωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών έκαναν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, τονίζοντας ότι « διασπά την ενότητα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των κοινών στόχων».
Αφορμή αποτέλεσε η πρόσκληση που απηύθυνε η νέα Ενωση προς τους δικαστές προκειμένου να γίνουν μέλη της. Οι δικαστές του ΣτΕ  ξεκαθαρίζουν πως  δεν αποδέχεται να γίνουν μέλη της, κρίνοντας πως πρόκειται για μία «κίνηση άσκοπη».
Στην απαντητική του επιστολή το Δ.Σ. της Ένωσης  Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει:
             «Κατόπιν της αποσταλείσας στην Ένωσή μας από την νεοσυσταθείσα Ένωση Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών συνημμένης προσκλήσεως για εγγραφή μελών στην ανωτέρω Ένωση θεωρούμε σκόπιμο να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής: 
          Το Δ.Σ. της ΕΔΛ-ΣτΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία σωματείων που εκπροσωπούν βαθμίδες δικαστικές ιεραρχίας. 
          Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών λειτουργών διασπά την ενότητα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και αποτελεί τροχοπέδη για την επίτευξη των κοινών στόχων. 
          Εξάλλου, η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών, μολονότι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των ιδρυτών της, αποτελεί, κατά την άποψή μας, κίνηση άσκοπη, τουλάχιστον όσον αφορά στους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
          Και τούτο, διότι η Ένωσή μας εκπροσωπεί εξίσου όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως βαθμού, προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των μελών του δικαστηρίου, τα οποία, άλλωστε, βαίνουν ομορρόπως και κατατείνουν στη διαφύλαξη του κύρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
          Είναι, βεβαίως, αυτονόητο το δικαίωμα κάθε δικαστικού λειτουργού να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε νομίμως υφιστάμενη Ένωση».  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η  αναπληρώτρια πρόεδρος της  Ένωσης Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστικών Λειτουργών  Χρυσούλα Παρασκευά (αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου) και ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Κατσανάς (εφέτης) απέστειλαν επιστολές προς  τα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων δικαστικών Ενώσεων με τις οποίες καλούν τα μέλη τους να εγγραφούν στη  νεοσυσταθείσα  Ένωση.                   

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here