Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης: Επίπληξη σε μαθητές για κινητοποιήσεις

Την ποινή της επίπληξης επέβαλε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, στους πέντε 14χρονους μαθητές που δικάστηκαν χτες για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2015 στο 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλευρό των διωκόμενων μαθητών βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ενωσης Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και των ΕΛΜΕ, που απαίτησαν να σταματήσει κάθε δίωξη των μαθητών, να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της επίπληξης, αποδεχόμενο ότι διαπράχθηκε το αδίκημα για το οποίο δικάστηκαν οι μαθητές, βασιζόμενο στη μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου. Θυμίζουμε ότι οι μαθητές δικάστηκαν με βάση την, καταργημένη πλέον, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του ’99 και άρθρα του Ποινικού Κώδικα, γιατί από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη του 2015, «κατόπιν συναπόφασης στο πλαίσιο κατάληψης διέκοψαν από κοινού τη λειτουργία του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής και παρέμειναν στους χώρους λειτουργίας αυτού».

Τότε, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που είχε δοθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία καλούνταν διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων να αναλάβουν οι ίδιοι την καταστολή των κινητοποιήσεων, κατέθεσε μήνυση και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, μαζί με τους γονείς τους, υποχρεώθηκαν να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης για να «δώσουν εξηγήσεις» στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που διατάχθηκε.

Και χτες, η διευθύντρια εμφανίσθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, υποδεικνύοντας ως «υπαίτιους» για τις κινητοποιήσεις τους πέντε μαθητές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει σχετικά με τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here