Δικαιολογίες Τούρκων στρατηγών στη Μόσχα

Αλλάζοντας στάση, κυρίως μετά τις συστάσεις Ομπάμα και ΝΑΤΟ για άμεση εκτόνωση της έντασης, οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν την Τετάρτη συνομιλίες με Ρώσους στρατιωτικούς ακολούθους στην Αγκυρα και ταυτόχρονα είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία με τις στρατιωτικές Αρχές της Μόσχας, στις οποίες μετέφεραν πως είναι έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία.

Οσο κι αν αυτή η αλλαγή είναι υποκριτική, το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή βολεύει τπυς σχεδιασμούς και των δύο πλευρών, αφού καμιά δεν θέλει να εμπλακεί περαιτέρω σε θερμές αντιπαραθέσεις.

Στην συνάντηση με τους Ρώσους στρατιωτικούς ακολούθους στην Αγκυρα, οι Τούρκοι στρατηγοί ανέφεραν πως δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροσκάφους, όταν απηύθυναν τις προειδοποιήσεις, και πως η Τουρκία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και διάσωση των Ρώσων πιλότων.

Επανέλαβαν πως, καθώς δεν υπήρξε απάντηση από το αεροσκάφος στις επίμονες προειδοποιήσεις, τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι ενεργοποιούνται αυτόματα για αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας που πλησιάζουν τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

Οι Τούρκοι στρατηγοί επικοινώνησαν επίσης τηλεφωνικά με τις στρατιωτικές Αρχές της Μόσχας, στις οποίες διευκρίνισαν πως είναι έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here