Δικάζονται σήμερα χρυσαυγίτες βουλευτές για τα έκτροπα στη Ραφήνα

Στο εδώλιο κάθονται σήμερα Δευτέρα  τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και υπόδικοι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε πάγκους αλλοδαπών τον Σεπτέμβρη του 2012 σε πανηγύρι στη Ραφήνα.

Δικάζονται ενώπιον του Θ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από περισσότερους και εκτέλεση βιαιοπραγιών στο πλαίσιο διατάραξης κοινής ειρήνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

1) Ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με πρόθεση αντιποιήθηκαν την άσκηση δημόσιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα εμφανίστηκαν την 20:30 περίπου ώρα στο χώρο της εμποροπανήγυρης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Ιερού Ναού Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα και χωρίς να είναι αρμόδιοι προς τούτο, προσέγγιζαν τους πάγκους πώλησης προϊόντων αλλοδαπών μικροπωλητών, τους οποίους οι τελευταίοι είχαν αναπτύξει κατά μήκος της Λ. Φλέμινγκ και ζητούσαν από αυτούς να τους επιδείξουν τις άδειες μικροπωλητή που κατείχαν, επιχειρώντας πράξη που ανάγεται αποκλειστικά στα καθήκοντα δημοτικού ή αστυνομικού υπαλλήλου, γνωρίζοντας ότι ελλείπει η αναγκαία για την επιχείρηση της πράξης αυτής δημόσια εξουσία.

2) Στον ως άνω τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού, με την συμμετοχή και άλλων αγνώστων δραστών, με πρόθεση κατέστρεψαν ξένο πράγμα, η πράξη δε αυτή έγινε χωρίς πρόκληση από τον παθόντα και συγκεκριμένα ενεργώντας χωρίς αιτία, και χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη σχέση ή επαφή με τους παθόντες, κατακρήμνισαν τους πάγκους που είχαν αναπτύξει στη συμβολή της Λ. Φλέμινγκ με την οδό Ευβοϊκού οι αλλοδαποί μικροπωλητές P.I. του O. και A.U. U.-S., καταστρέφοντας και το εμπόρευμα που διατίθετο προς πώληση, πράξη η οποία τελέσθηκε εκ μέρους των κατηγορουμένων χωρίς κανένα λόγο, με στόχο την ιδιοκτησία ως κοινωνικό αγαθό, από αμφισβήτηση και εχθρότητα της κοινωνικής τάξης των πραγμάτων.

3) Στον ως άνω τόπο και χρόνο, συμμετείχαν σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον πραγμάτων, εκτελώντας οι ίδιοι τις βιαιοπραγίες και συγκεκριμένα ενεργώντας με ενωμένες δυνάμεις με άλλα μέλη του κόμματος “Λαϊκός Συνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, κατακρήμνισαν τους πάγκους που είχαν αναπτύξει στην συμβολή της Λ. Φλέμινγκ με την οδό Ευβοϊκού οι αλλοδαποί μικροπωλητές P.I. του O. και A.U. U.-S., καταστρέφοντας και το εμπόρευμα που είχε εναποτεθεί σε αυτούς, γνωρίζοντας ότι πρόκειται περί δημόσιας συνάθροισης των μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όπου διαπράττονται βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και θέλοντας να παραμείνουν σε αυτήν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here