Διεκόπη για τις 7 Νοεμβρίου η δίκη για τα στημένα παιχνίδια

 

Για τις 7 Νοεμβρίου 2016 διεκόπη η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει σήμερα ωστόσο λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης κάποιων εκ των 84 κατηγορουμένων στην υπόθεση αλλά και λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου διεκόπη για την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να συνεχιστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας όπου διεξάγονται κι άλλες μεγάλες δικές.

Παρών σήμερα στο Δικαστήριο ήταν ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου  και τελών σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Στο εδώλιο κάθονται για την υπόθεση πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς και άλλοι οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών. 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και διατελών σε αργία Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης. 

Στον μακρύ κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Κομπότης, πρώην μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, ο Γιώργος Μποροβήλος διοικητικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης και ο Δημήτρης Μπάκος, ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, ο Κωνσταντίνος Χρυσοχοίδης μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Ρόδου, ο Μιχάλης Κουντούρης, εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας της ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης, δικάζονται πρώην και νυν ποδοσφαιριστές όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Κώστας Μενδρινός και ο Απαρεσίδο Άλβες Λουίς Μιγκέλ αλλά και ο bookmaker Βασίλης Καρακούλιας οι μάνατζερ,Άγγελος Τραυλός και Αθανάσιος Ντότσης, ο Νικόλαος Χάλκος, πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης και ο Αλέξανδρος Βοσνιάδης, προπονητής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα της τάξεως των 209.846, 63 ευρώ.Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης (συνολικά 69) περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση, ωστόσο απαλλάχθηκε με το βούλευμα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here