«Διεθνής Συνάντηση Νέων» στο Ανόβερο

 

Με θέμα: «Από το παρελθόν για το μέλλον – η νεολαία κινητοποιεί την Ευρώπη» πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 9 Μαΐου 2015  στο Ανόβερο της Γερμανίας η Διεθνής Συνάντηση Νέων 2015 με πολυμελή συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην πόλη του Ανόβερου, νέοι από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν μια καινούρια πόλη, κάνουν καινούριους φίλους και αντιλαμβάνονται τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η ιστορική μνήμη καλλιεργείται στην Ευρώπη.

Εφέτος, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του δήμου του Ανόβερου έξι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί του Σχολείου θα λάβουν ενεργά μέρος σε αυτή τη Συνάντηση Νέων εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Κατά την παραμονή τους στο Ανόβερο, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στα Γερμανικά συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας, αλλά και μέσα από την καθημερινή επαφή με συνομηλίκους τους.

Εκτός από τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας με θέμα την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει γνωριμία με την πόλη του Ανόβερου, επίσημη υποδοχή από τον δήμαρχο της πόλης, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε τόπους ιστορικού ενδιαφέροντος καθώς και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here