Διαψεύδει ο Τσακαλώτους δήθεν διαλόγους στο Eurogroup με απειλή εκλογών εάν οι δανειστές επιμείνουν σε νέα μέτρα

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Βήματος για διαλόγους που φέρεται να είχε με ομολόγους κατ;a τη διάρκεια του τελευταίου Eurogroup και στους οποίους εμφανίζεται να δηλώνει ότι θα πάμε σε εκλογές γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση  να πάρει τα μέτρα που της ζητούνται.

«Οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα< αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού. Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε στους ευρωπαίους υπουργούς: «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές».

Οπως αναφέρει το Βήμα η απάντηση που του έδωσαν είναι: «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε».

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει:
Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, την Πέμπτη το βράδυ ράγισε το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here