Διαψεύδει ο Σημίτης ότι συναντήθηκε με τον Στουρνάρα

Διαψεύδει το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι υπήρξε συνάντησή του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, μάλιστα, πως σε όλη τη διάρκεια της προηγουμενης εβδομάδας ο κ. Σημίτης βρισκόταν στο Κορακοχώρι Ηλείας.

«Η ‘πληροφορία’ που είδε το φώς της δημοσιότητας, πως δηλαδή ο κ. Σημίτης συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα είναι απολύτως ψευδής. Ο κ. Σημίτης όλη την περασμένη βδομάδα βρισκόταν στο Κορακοχώρι Ηλείας»

Η διάψευση ήρθε επειδή οι στενοί δεσμοί του με τον Στουρνάρα είναι γνωστοί  έτσι κι αλλιώς αλλά και επειδή ο Στουρνάρας φέρεται να αναζήτησε αμέσως την προστάσία του όταν έγινε έφοδος στο σπίτι της συζύγου του για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εξοχικό (βίλα δηλαδή) στη Σύρο, δίπλα ακριβώς στου Γιάννου Παπαντωνιου, τον οποίο είχε και καθηγητή (αλλά και φίλο) Ο Παπαντωνίου είχε φοιτητή τον Στουρνάρα το 1978. Οταν ήταν υπουργός Οικονομικών έβαλε τον Γιάννη Στουρνάρα στο πόστο του προέδρου του ΣΟΕ και τον είχε σύμβουλο Το 1989 το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία και ο Στουρνάρας τη θέση του στο υπουργείο. Με απόφαση, όμως, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Δημήτρη Χαλικιά, τοποθετήθηκε σύμβουλος σε θέματα νομισματικής πολιτικής. Από αυτή τη θέση εκπροσωπούσε την ΤτΕ, ως αναπληρωματικό μέλος, αντικαταστάτης του Χαλικιά, στις συνόδους των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης τόσο για την εξαιρετική γνώση των θεμάτων όσο και για τον καλό χαρακτήρα και την εύκολη επαφή με τους ανθρώπους, η οποία του επέτρεψε να εξελιχθεί σε πολύ καλό διπλωμάτη στις Βρυξέλλες» δήλωνε ο  Παπαντωνίου.

Στη συνέχεια ο Στουρνάρας ανέπτυξε θετικότατες σχέσεις και με τον Σημίτη, ο οποίος εκτίμησε ιδιαίτερα τις κολακίες του πρώτου και τον διόρισε  στην Εμπορική Τράπεζα. Ο Στουρνάρς «κατάφερε» να παραλάβει την δεύτερη σε μέγεθος ελληνική τράπεζα και να την αφήσει στα πρόθυρα της καταστροφής, με αποτέλεσμα να ξεπουληθεί στην γαλλική Credit Agricole. Ακόμη και σήμερα πολλοί διερωτώνται αν ο Γιάννης Στουρνάρας εκτέλεσε συνειδητά κάποιο σχέδιο καταστροφής της Εμπορικής Τράπεζας.

Η «φούσκα του χρηματιστηρίου» φέρει την υπογραφή της διακυβέρνησης Σημίτη. Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή Νικήτας Κακλαμάνης υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Γιάννη Στουρνάρα

«Πρόχειρα στο μυαλό μου, μου έρχονται  τουλάχιστον 30 σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1996 έως το 2004, με πιο χαρακτηριστικά δύο. Το «μαγείρεμα» των στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Αν κάποιοι λοιπόν έχουν επιλεκτική μνήμη, ο ελληνικός λαός δεν έχει. Θυμάται και πολύ καλά μάλιστα». Το ρόλο-κλειδί τον είχε είχε πάλι ο Γιάννης Στουρνάρας μαζί με τον Γιάννο Παπαντωνίου Εξάλλου ο Γιάννης Στουρνάρας υπήρξε και συνεργάτης της χρηματιστηριακής «Κάππα» για την οποία ακούστηκαν και γράφτηκαν ουκ ολίγα αναφορικά με την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας.

Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και οι χειρισμοί που είχαν γίνει τότε ένωσαν εκτοτε «για πάντα» τον Στουρνάρα με τον Σημίτη

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here