Διαψεύδει ο «ανώνυμος» υπουργός τα περί 80.000 ευρώ. Δήθεν πληροφορίες λέει η κυβέρνηση

Συνεχίζει να απασχολεί το θέμα αναπληρωτή υπουργού ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλονίκη, έβγαλε τον περασμένο Μάρτιο  80.000 ευρώ στο εξωτερικό, δύο μήνες μετά την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων.
Ο ίδιος φέρεται σε επικοινωνία που είχε με τον όμιλο εφημερίδων Μακεδονία –Θεσσαλονίκη να διαψεύδει το δημοσίευμα, διαβεβαιώνοντας ότι από τότε που είναι ο ίδιος στην κυβέρνηση «δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις χρημάτων, ούτε υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο.»  Οσον αφορά τη σύζυγό του σημείωσε  ότι κινεί χρήματα αλλά ο ίδιος δεν γνωρίζει τι κάνει εκείνη.
Πάντως η εφημερίδα Μακεδονία γράφει σήμερα Τρίτη ότι ο υπουργός ζήτησε επιτακτικά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην αντίθετη περίπτωση.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση καλεί την εφημερίδα να αποκαλύψει ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός, διαφορετικά θα πρόκειται για μια πρακτική «που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας».
Μετά τις νέες «εξελίξεις» η κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα με πηγές της να καλούν την εφημερίδα εάν έχει στοιχεία για εν ενεργεία αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο να τα δημοσιοποιήσει άμεσα. Διαφορετικά να ανασκευάσει αμέσως το δημοσίευμά της αναφέροντας ότι δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.  Και οι κυβερνητικές πηγές καταλήγουν: «Εάν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από το δύο παραπάνω είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης».
Αναλυτικά το Non paper της κυβέρνησης έχει ως εξής:

1.Από ότι φαίνεται η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια. Το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

2.Η πρακτική γνωστή. Βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας  λάσπη στον ανεμιστήρα. Όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

3.Ας τους γίνει σαφές όμως. Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία. Το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;

4.Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα. Αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου.

5.Αν δεν έχει οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο». Αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here