Διαψεύδει ξυλοδαρμό Τσοχατζόπουλου στη φυλακή, ο συνήγορός του

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο συνήγορος του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, Ακη Τσοχατζόπουλο,  τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.

Σύμφωνα με δικηγόρο Γιάννη Παγορόπουλο, ο πελάτης του  δεν υπέστη καμία μορφής βιαιοπραγία από το βαρυποινίτη Βασίλη Στεφάνακο και αναφέρθηκε σ΄ένα επεισόδιο «από αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Παγορόπουλο, μεταξύ του πελάτη του κι ενός άλλου κρατούμενου υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, όταν ο καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά πρώην υπουργός,  ζήτησε να κλείσει το φως, καθώς δημιουργούσε μεγαλύτερη θερμότητα.

Ανάμεσα στους κρατούμενους ανταλλάχθηκαν κοσμητικά επίθετα, ενώ κάποια στιγμή ο κρατούμενος ήρθε τετ α τετ με τον πρώην υπουργό και τον απώθησε με τα χέρια του. Όλα όμως τελείωσαν εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Παγορόπουλος.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Στεφανάκος που βρέθηκε πρωταγωνιστεί στο φερόμενο επεισόδιο με τον βίαιο ξυλοδαρμό και την μεταφορά του πρώην υπουργού στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, εξαιτίας των χτυπημάτων που του κατάφερε, μίλησε με τον δικηγόρο του Βασίλη Καπερνάρο, από τον οποίο ζήτησε να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας »Εθνος» που δημοσίευσε το επίμαχο ρεπορτάζ.

Πειθαρχικές έρευνες

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια δύο πειθαρχικών προκαταρκτικές ερευνών. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε σχετική αναφορά διαμαρτυρίας στο εποπτεύντα Εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού για τις συνθήκες κράτησης, ενώ κατά τις ίδιες πήγες ποτέ δεν  έφτασε ενημέρωση στη ηγεσία του υπουργείου για ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό με θύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά  ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here