Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι πάει πιο δεξιά το υπουργείο Ανάπτυξης με Μίχαλο

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες περί βολιδοσκόπησης του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Όπως αναφέρει πηγή του Μεγάρου Μαξίμου:

  • «Όσα γράφονται περί του Κ. Μίχαλου, διαψεύδονται κάθετα και κατηγορηματικά. Ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του. Τώρα είναι η ώρα να αποκατασταθεί θεσμικά το ΕΣΡ. Και υπάρχουν, επίσης, και άλλες εξ ίσου σοβαρές προτεραιότητες»

Ο Κωνσταντινος Μίχαλος στην ΔΕΘ είχε πει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ζητούμε μείωση φορολογικών συντελεστών, συρρίκνωση του κράτους, βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και αποτελεσματικότερο έλεγχο στις κρατικές δαπάνες, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων, να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν επιτέλους οι διαρθρωτικές αλλαγές, να στηριχθούν οι εξαγωγές, στην πράξη και όχι στα λόγια, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να δοθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με βιώσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και σεβασμό στο ανταγωνισμό και, τέλος, να ολοκληρωθεί η εξυγίανση των τραπεζών».

Ο Μίχαλος είναι 56 ετών και είναι γιος του βιομήχανου και  πολιτικού Χρήστου Μίχαλου που ήταν βουλευτής της ΕΡΕ και επί χούντας είχε διοριστεί γενικός γραμματέας στο υπουργείο Γεωργίας και υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου

Ο Κώστας Μίχαλος σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex και το ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. (πλαστικά, μπαλόνια) Το 1993  εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και το 2005-2006 ορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και οικονομικών. Το 2012 μπήκε στο ΔΣ του αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο ΔΣ της «Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή ΑΕ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here