Διαρκές έγκλημα στο Αιγαίο: Αλλα τρία προσφυγόπουλα νεκρά στο Αγαθονήσι

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Το έγκλημα σε βάρος των προσφύγων στο Αιγαίο είναι διαρκές. Αλλα τρία μικρά παιδιά πνίγηκαν το πρωί της Παρασκευής στη προσπάθεια που έκαναν μαζί με του γονείς τους να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί. Σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου τις σορούς τους.

Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες είχε ανατραπεί και βυθιστεί. Είκοσι άνθρωποι διασώθηκαν.

Στο μεταξύ, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που είχε προβεί σε καταδίωξη σκάφους διακινητή ο οποίος διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, προσάραξε βραδινές ώρες της Πέμπτης, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου. Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους του Λιμενικού και απομάκρυνση του από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής είχε αποβιβάσει νωρίτερα, με το ταχύπλοο σκάφος, 20 πρόσφυγες στις ακτές της περιοχής «Ψιλή Άμμος» της Σάμου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here