Διαμαντοπούλου: Εγινε αλλά ήταν φιλική η συνάντηση με Σημίτη, Στουρνάρα Πάγκαλο

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Επιβεβαιώνει η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ότι έγινε η συνάντηση με Σημίτη, Στουρνάρα, Πάγκαλο στο σπίτι του κ. Β. Κοντογιαννόπουλου, όπως γράφτηκε στον τύπο αλλά όπως λέει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ, ήταν μία από τις δεκάδες όπως λέει συναντήσεις μεταξύ διαχρονικών φίλων και δεν είχε σχέση με οτι διακινήθηκε στον τύπο. 

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι στη συνάντηση προτάθηκε επιμόνως από τους κ. Σημίτη και Πάγκαλο στον κ. Στουρνάρα να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη προσπάθεια ανασυγκρότησης του «κεντροαριστερού» χώρου αλλά εκείνος αρνήθηκε, προς το παρόν, προτιμώντας τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για το ενδεχόμενο να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Στουρνάρας, η Άννα Διαμαντοπούλου, παίρνει αποστάσεις από τα διακινούμενα σενάρια: «Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας και είναι εξαιρετικός στο έργο του. Στην παρούσα φάση πρέπει να μείνει μακριά από τέτοια σενάρια. Για το καλό της χώρας και το δικό του».

Σημίτης για πρόεδρος το 2019

Στην ερώτηση αν ο Κώστας Σημίτης θα ήταν ένας ενδεδειγμένος υποψήφιος για την Προεδρία το 2019, απαντά: «Απολύτως! Ο Κ. Σημίτης έχει ήθος, έργο, μόρφωση και διεθνή αποδοχή. Δεν μοιράζει βέβαια χαιρετούρες και παχιά λόγια, δεν αλλάζει απόψεις για να τον προτιμήσουν …αλλά εκτιμώ ότι έρχεται η εποχή της αναζήτησης της σοβαρότητας»

Δεν βλέπει πρόωρες εκλογές, οχι σε συνεργασία με ΝΔ

Η κ. Διαμαντοπούλου  αναφέρει ακόμη ότι «δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών γιατί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι μπορεί να ψηφίζουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν».

Η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει τον «λαϊκό μεταρρυθμισμό» Οσον αφορά τα σενάρια που την φέρουν να βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ απαντά:«Εμένα με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου».

Σχετικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου δηλώνει ότι η ανάδευση του θέματος καταδεικνύει τον παραλογισμό, την κοινωνική άρνηση αποδοχής του προβλήματος, την έλξη της λαϊκίστικης θωπείας και την έφεση στην συνωμοσία.

Για παιδεία, εισαγωγικές εξετάσεις

Επισημαίνει ότι «η μόνη πολιτική της κυβέρνησης στη παιδεία είναι το ξήλωμα της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης του 2011» ενώ εν γένει για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου δηλώνει ότι:« λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μικρών ομάδων ή σαν… μολότοφ που ανατινάζουν άρθρα και υπάρχουσες δομές».

Υποστηρίζει επίσης ότι «Το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων πρέπει να αλλάξει». Αυτό όμως προϋποθέτει|», συνεχίζει, «αξιολόγηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ώστε οι βαθμοί του σχολείου να αποτυπώνουν αξιοκρατία και αντικειμενικότητα και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να είναι αξιόπιστοι οργανισμοί (αντικειμενικά αξιολογημένοι) ώστε να θέτουν όρους και προϋποθέσεις για τους φοιτητές που θα επιλέγουν. Αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει με το Νέο Σχολείο το 2010 και με την μεταρρύθμιση των ΑΕΙ το 2011 έτσι ώστε το 2015 να είχαμε το πρώτο βήμα προς την αλλαγή της επιλογής των φοιτητών. Αντί να διορθώσουν, να χτίσουν πάνω σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, σταμάτησαν τα πάντα, ξεκίνησαν έναν «εθνικό διάλογο» από το μηδέν και βέβαια ο υπουργός «πετάει» ιδέες χωρίς επεξεργασία, χωρίς τεκμηρίωση και αγνοώντας τις επιτροπές για τον διάλογο στη παιδεία, που ο ίδιος είχε συστήσει»

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here