Ανατροπή στην υπόθεση Κούνεβα: Δεν φταίει η εργοδοσία για την επίθεση

Δικαστική ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι , στις 22 Δεκεμβρίου 2008, εναντίον της τότε συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα σηματοδοτεί η απόφαση του Εφετείου Πειραιά.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το δικαστήριο κόντρα στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα  και της είχε επιδικάσει αποζημίωση 250.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι επρόκειτο για εργατικό ατύχημα, ακυρώνει τώρα το σκεπτικό της δεχόμενο ότι δεν αποδείχθηκε η ευθύνη της εργοδοσίας.

«Η ασυδοσία των εργολάβων θα μεγαλώσει. Ακόμα και σήμερα απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα έχουν τη δική μου τύχη εάν δεν συμμορφωθούν, όπως έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στον ΗΣΑΠ. Ε, λοιπόν, ούτε η εργοδοσία είναι πανίσχυρη, ούτε οι εργαζόμενοι ανίσχυροι» τονίζει η κ. Κούνεβα.

Οι δικηγόροι της, Δάφνη Βαγιανού και Βαρβάρα Βολτέα δηλώνουν: «Δυστυχώς ακυρώνει τη σημαντική συνεισφορά που η πρωτόδικη απόφαση ορθά προσέφερε στον εξόχως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του εργατικού δικαίου, ως δικαίου προστασίας της αξίας του ανθρώπου και των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του.

Η εφετειακή απόφαση, αβάσιμα κατά τη γνώμη μας, δέχεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι η επίθεση προήλθε από δράστες εντασσομένους ή ενταλθέντες για τη διάπραξη του εγκλήματος από πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο εργασιακό χώρο της Κούνεβα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here