Διαζύγια σε συμβολαιογράφο και σε λίγα λεπτά

 

Tα πάνω κάτω όσον αφορά στην έκδοση συναινετικών διαζυγίων φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από εδώ και στο εξής δεν θα χρειάζεται η προσφυγή του ζευγαριού σε δικηγόρο αλλά σε συμβολαιογράφο, ενώ ο χρόνος αναμονής μειώνεται από ένα χρόνο και πλέον, μόλις σε λίγα λεπτά.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή»,  οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες που ισχύουν θα καταργηθούν. Αρμόδιος για τη λύση του γάμου συναινετικά θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις. Το σημαντικό είναι ότι εκτός από το διαζύγιο ενώπιον συμβολαιογράφου με συμβόλαιο θα ρυθμίζονται με κοινή συμφωνία τα οποία αποτελούν απότοκες συνέπειες ενός διαζυγίου.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και  θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων αλλά και της διατροφής.

Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here