Διαβάζω για τους άλλους!

Της ΚΑΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας»

Τι κάνει το Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» και ο απίστευτος αριθμός των 100άδων εθελοντών που το απαρτίζουν; Το «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο που στόχο έχει να διαβάζει λογοτεχνία σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι τετραπληγικοί που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.

Με μότο «Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του «Διαβάζω για τους Άλλους» αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα κάθε μέρα, στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, οι εθελοντές του Δικτύου διαβάζουν και ηχογραφούν παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.

Το Bookia δεν μπορεί να αγνοεί τέτοιες ενέργειες. Για αυτό, στο πλαίσιο τού 44ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη στις 8 Οκτωβρίου.

Από www.mikrocomos.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here