Διήμερες κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται από αύριο Τετάρτη  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν προσλήψεις στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Τέλος, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το τέλος του ωραρίου, καθώς εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καθώς και την στήριξη του συστήματος υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here