Διάλογος Τσίπρα-Σκουρλέτη: «Τι ήταν αυτά που είπες;» – «Δεν θα καταντήσουμε σε success story»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκαν εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μετά την έντονη φημολογία ότι οι δανειστές θέλουν να «απομακρυνθεί ο Σκουρλέτης» και μετά την αντίδραση του δεύτερου («δεν ζω για την καρέκλα», «δεν πρέπει να πάμε σε τέταρτο μνημόνιο» και «δεν στήριξαν όσους αντισταθήκαμε»)

Στη συνέχεια  ενώ επρόκειτο να είναι υποψήφιος στην προεδρικη λίστα για την Πολιτική Γραμματεία κοπηκε από τον Τσίπρα και οι «53» εξέδωσαν ανακοινωσης που υποστήριζε τον Σκουρλέτη και τη στάση του στη ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών στου Μαξιμου είχε ως εξής:

Π. Σκουρλέτης: «Από Το Μαξίμου βγαίνουν διαρροές ότι στον ανασχηματισμό δεν θα μείνω στο Υπουργείο Ενέργειας λόγω των απόψεών μου για τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή δεν θέλω την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».
Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν έχουν διαρρεύσει αυτά από εδώ».
Π. Σκουρλέτης: «Δεν πείθομαι, το γνωρίζω».
Αλ. Τσίπρας: «Μου δημιουργούν πρόβλημα ενόψει του ανασχηματισμού με όλα αυτά. Εάν σε βγάλω από το υπουργείο όλοι θα πουν ότι σε έβγαλα επειδή ήσουν αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή μου το ζήτησαν οι δανειστές. Εάν μείνεις όλοι θα πουν ότι κέρδισαν αυτοί που είναι κατά του προγράμματος».
Π. Σκουρλέτης: «Σκόπιμα με στοχοποιούν διάφορα δημοσιεύματα. Αλλά από τη λίστα του Πολιτικού Συμβουλίου γατί με έβγαλες;»
Αλ. Τσίπρας: «Υπήρχε η ποσόστωση και έπρεπε να οριστούν παραπάνω γυναίκες»

Η ΟΥΣΙΑ

Αλ. Τσίπρας: «Ήταν πράγματα αυτά που είπες, ότι δεν βγαινει το πρόγραμμα;»
Π. Σκουρλέτης: «Μα στο δια ταύτα συμφωνώ μαζί σου. Να μη διολισθήσουμε όμως σε λογικές success story. Τότε θα καταστείς αφερέγγυος. Να ξέρεις ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% είναι “καυτή πατάτα”. Είναι ικανή να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή μπορεί, όχι ο Σκουρλέτης».

ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ

Μετά την συνάντηση στου Μαξιμου ο Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει  ότι «πλήθος δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης στην κυβέρνηση»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here