Δημοσιονομικό κενό 600 εκ. ευρώ για το 2018-Αγώνας δρόμου για εργασιακά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των Θεσμών το σχέδιο συμφωνίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, για το δημοσιονομικό κενό υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι Θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.

Το κενό των 50 εκατ. ευρώ για το 2017, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν συνιστά πρόβλημα για τον προϋπολογισμό που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα ανοικτά ζητήματα επί των οποίων συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα στα εργασιακά και κάποια στα θέματα της Παιδείας.

Η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου με τους θεσμούς τη Κυριακή, διήρκησε αρκετές ώρες αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κάποιο επίσημο πόρισμα και έτσι η υπουργός αποχωρώντας από τη συνάντηση αρκέστηκε στο να δηλώσει λακωνικά «συνεχίζουμε».

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη (οπότε ολοκληρώνεται η δεύτερη αποστολή των επικεφαλής των κλιμακίων) να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξ αποστάσεως.

Χρονικό ορόσημο παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here