Δημιούργησε ένα AirBnb για να προσφέρει δωρεάν στέγη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

H πλατφόρμα ΑirBnb μέσω της οποίας νοικιάζονται σπίτια σε όλο τον κόσμο είναι γνωστή. O Amr Arafa δημιούργησε το «EmergencyBnb στο μοτίβο του «AirBnb». Με μια διαφορά: Αυτός που προσφέρει  διαμέρισμα, δωμάτιο ή σπίτι το κάνει δωρεάν για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

«Η ιστοσελίδα δεν δημιουργήθηκε για να καταλάβουν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη πως η κυβέρνηση είναι εκεί για αυτούς. Φτιάχτηκε για να δεχθούν την αγάπη των ανθρώπων, για να καταλάβουν πως οι γείτονες τους νοιάζονται για αυτούς».

Ο Amr Arafa μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2005 για τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Από τότε παραμένει στη χώρα και εργάζεται αλλά  πέρυσι απέκτησε κάρτα υπηκοότητας και κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να επισκεφθεί την οικογένεια του. Όσο είχε προσωρινή βίζα, δεν το έκανε επειδή φοβόταν επιπλοκές που μπορεί να μην τον άφηναν να ξαναμπεί στις ΗΠΑ.

Ο 36χρονος σήμερα, Αιγύπτιος νοίκιασε για πρώτη φορά το σπίτι του σε μια οικογένεια προσφύγων το 2015. Το έκανε ζητώντας τη μικρότερη αμοιβή από αυτή στο AirBnb, 10 δολάρια, τα οποία και επέστρεψε στους ενοικιαστές του, μόλις τους γνώρισε. Έκτοτε είχε πολλή ζήτηση για το διαμέρισμα του αλλά συνειδητοποίησε πως ήθελε μια άλλη πλατφόρμα καθώς το AirBnb τον επέπληττε γιατί αρνείτο τη διαμονή σε όσο κόσμο δεν είχε πραγματικά ανάγκη.

Κάπως έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει το EmergencyBnb.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here