Δημήτρης Ταλιάνης: «Ιόνιο, Πορεία Δυτικά»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Τρεις μορφές τέχνης –ποίηση, μουσική και φωτογραφία– συνυπάρχουν επί σκηνής σε ένα ιδιότυπο ηχόραμα που ακολουθεί τις διαδρομές της συγκίνησης, την ευαισθησία και την σκέψη των δημιουργών. Τρεις καλλιτέχνες, ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος ταξιδεύουν στο Ιόνιο με μόνη αποσκευή την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους.

Ημερομηνία: Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, πρώτη προβολή στις 19:00, δεύτερη στις 21:00, διάρκεια προβολής: 1 ώρα .Τόπος εκδήλωσης: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Αμφιθέατρο Κέντρου ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά . Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

-Περιήγηση στο Ιόνιο;

Ναι, μαζί με τον ποιητή Διονύση Καρατζά, αποτυπώσαμε  σκέψεις και συναισθήματα. Κυνηγήσαμε ανατολές, στήνοντας του ήλιου καρτέρι στα βουνά και στο πέλαγος. Ανεβοκατεβήκαμε φεριμπότ και αυτοκίνητα, τρέξαμε  αλλά και παραφυλάξαμε, να συλλάβουμε το ιόνιο φως σε ζωντανά νερά που αντανακλούν ελευθερίες, σε βράχους που δοκιμάζουν τους ανέμους και σε γειτονιές που ξέρουν από χρώματα κι από παραμύθια. Παλέψαμε με σκιές και με σιωπές. Και προβάλαμε τη δύση την ώρα της προσευχής και της υπόσχεσης. Στις φωτογραφίες και στις λέξεις ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος άκουσε τον παλμό των δικών του βιωμάτων και αναμνήσεων.

-Το Ηχόραμα Ιόνιο, Πορεία Δυτικά  τι προβάλλει;

Την ομορφιά του Ιόνιου τοπίου, παραλληλίζοντας τα νερά, τους βράχους και τους ανέμους και βοηθώντας στην προσπάθεια έκφρασης του αθέατου. Ο θεατής – ακροατής ταξιδεύει, μέσα από ήχουςλέξεις και εικόνες, σε μέρη άγνωστα ίσως, αλλά οικεία, στα χρώματα, στις μνήμες, στους μύθους του Ιονίου, στη μαγική αυτή θάλασσα που χωρίζει και μαζί ενώνει, που ξεπροβοδίζει και ταυτόχρονα υποδέχεται.

-Ποιοί  άλλοι συμμετέχουν;

Στο ιδιότυπο αυτό Ηχόραμα συμμετέχει το μουσικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Πατρών
Βιολί: Λάουρα Λούκα
Φλάουτο: Σέργιος Σοϊλές
Μαντολίνο: Τέτη Ζέρβα
Κιθάρες: Αγλαΐα Μαραθιά, Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Κασσιανή Αναστασοπούλου, Μαρίνος Αστερής, Φώτης Τσιλεμέκης
Κόντρα Μπάσο: Βιλέντ Καραπετιάν
Κρουστά: Κώστας Κονδύλης
Φωνή: Δέσποινα Κριμπά
Διεύθυνση Ορχήστρας: Γεώργιος Αθανασακόπουλος

 

ΙNFO  Διοργάνωση: Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής ΙστορίαςΤο φωτογραφικό λεύκωμα Ιόνιο, Πορεία Δυτικά με φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα του Διονύση Καρατζά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τοπίο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here