Δεύτερη μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία για δεύτερη ημέρα η Θεσσαλονίκη λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων.

Από αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πιάνουν πάλι δουλειά, ωστόσο δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω και να προχωρήσουν ακόμα και σε απεργία διαρκείας εάν χρειαστεί.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης εξαπέλυσε εκ νέου τα πυρά του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας:

«Ας μας καλέσει χθες σε συνάντηση και γυρνάμε αμέσως πίσω στις δουλειές μας».

Όπως τόνισε ο κ. Τσερμενίδης, «ο κ. Σπίρτζης με επιστολή του μας έδωσε τρεις ημερομηνίες για να συναντηθούμε, 30 ή 31/8 και 6/9 και ενώ του απαντήσαμε, ωστόσο ακόμα και σήμερα δεν μας έχει κλειδώσει το ραντεβού. Δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Μας αναγκάζει να απέχουμε από τα καθήκοντά μας».

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν δεδουλευμένα άνω των δύο μηνών, ήτοι ποσό υψηλότερο των 6 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον οργανισμό άνω των 130 εκατ. ευρώ, ο οποίος με τη σειρά του έχει οφειλές ελαφρά μεγαλύτερες των 95 εκατ. ευρώ.

Οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται για δεύτερη ημέρα σήμερα σε επίσχεση εργασίας, ενώ αύριο θα πιάσουν και πάλι τιμόνι, για να το αφήσουν εκ νέου την Παρασκευή 19 Αυγούστου, οπότε και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ απέστειλε εξώδικο προς τους εργαζόμενους, καλώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία τους και τονίζοντας πως η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά της, αλλά «στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here