Δεύτερη ευκαιρία εξπρές για «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων

Τη δυνατότητα να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετα κτίσματα θα αποκτήσουν όσοι ιδιοκτήτες δεν υπαχθούν στις προβλέψεις της ρύθμισης που εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου. Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει πρόστιμα κλιμακούμενα βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με το Εθνος, σε μείωση των προστίμων για τους πιο αδύναμους οικονομικά ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος το προσεχές διάστημα. Στόχος είναι όσοι αποδεδειγμένα δεν έχουν καταφέρει να τακτοποιήσουν τα κτίσματά τους έως και τις 8 Φεβρουαρίου -οπότε και λήγει η ετήσια παράταση που έχει δοθεί- λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους.

Αντίθετα, αντιμέτωποι με αυξημένα πρόστιμα θα έρθουν οι ιδιοκτήτες που αμέλησαν ή αδιαφόρησαν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ενώ αποδεδειγμένα μπορούσαν να το κάνουν.

 

Παράλληλα, το υπουργείο εξετάζει το «πάγωμα» των κατεδαφίσεων για αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις για τα επόμενα τρία χρόνια, διάστημα μέσα στο οποίο εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί χάρτες, οι οποίοι, πάντως είναι αναρτημένοι σε ποσοστό που ξεπερνά μόλις το…1%.

Όπως επισημαίνεται, η αναστολή των κατεδαφίσεων δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό ή οριοθετημένα ρεύματα, αλλά θα καλύπτει περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει διαφωνία σε περιοχές όπως η Γλυφάδα ή το Γαλάτσι.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here