Δεύτερη βόμβα σε γάμο στην Τουρκία -αυτή τη φορά από το ISIS εναντίον Κούρδων -50 νεκροί

Δεύτερη επίθεση με βόμβα στη διάρκεια γάμου στην Τουρκία, αφήνει πίσω 50 νεκρούς και 94 τραυματίες

Σημειώθηκε στην πολη Γκαζιαντέπ (πιο γνωστή σαν Αντέπ) και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη φορά δεν ευθύνεται  το ΡΚΚ αλλά το Ισλαμικό κράτος -ήταν μάλλον επίθεση αυτοκτονίας και όχι παγιδευμένο ΙΧ όπως στις άλλες πειρπτώσεις. Εξάλλου σημειώθηκε σε περιοχή της πόλης που κατοικείται κυρίως απο Κουρδους και ο γάμος ήταν κουρδικός

Η πόλη είναι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και θεωρείται ότι κρύβονται εκεί αρκετοί πυρήνες του ISIS. Τον περασμένο Μάιο στην ίδια πόλη ένας ισλαμιστής σε επίθεση αυτοκτονίας σκότωσε δύο αστυνομικούς.

Αυτό το βίντεο είναι από την προχτεσινή επιθεση, πάλι σε γάμο, στην πόλη Βαν (την ίδια μέρα είχαν εκραγεί δυο παγιδευμένα αυτοκινητα σε δυο διαφορετικές πόλειες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, επιθέσεις για τις οποίες ανέλαβε την ευθυύνη το ΡΚΚ)

 

Η επίθεση στο Γκαζίαντεπ έχει αφ ενός τα χαρακτηρισιτκά επίθεσης τζιχαντιστών αφ ετέρου οι περισσότεροι καλεσμένοι ήταν Κούρδοι

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρατζλιπ Ερντογάν σε δήλωσή του αναφέρει

  • «Δεν υπάρχει διαφορά για τη χώρα ανάμεσα στο ISIS, στους κούρδους ένοπλους του ΡΚΚ και στους οπαδούς του Γκιουλέν. Η χώρα και το έθνος μας έχει μόνον ένα μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: δεν θα τα καταφέρετε!»

 

 

map of Turkey and Syria showing Gaziantep close to Syrian border

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here