Δεύτερη πολύωρη συνάντηση Φαλτσιανί- εισαγγελέων στη Γαλλία. Νέα στοιχεία

Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, ο Εβρέ Φαλτσιανί είχε δεύτερο τετ α τετ με κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων στη Γαλλία. Αυτή τη φορά ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη φέρεται ότι προσέφερε «τεχνογνωσία». Εδωσε επιπλέον πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της λίστας Μπόργιανς που ήρθε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών από κρατίδιο της Γερμανίας.

Η συνάντηση είχε μεγάλη διάρκεια καθώς η ομάδα των εισαγγελέων με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται στο εξωτερικό εδω και τρεις μέρες. Τα καινούρια στοιχεία που έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η πρώτη συνάντηση των ελλήνων εισαγγελέων με τον Εβρέ Φαλτσιανί είχε πραγματοποιηθεί πάλι στο εξωτερικό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά,  κάποιοι εμπλεκόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ είχαν εμφανιστεί και είχαν πληρώσει το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί γαι φοροδιαφυγή, προκειμένου να αποφύγουν εμπλοκές με την ποινική δικαιοσύνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here