«Δεν χρειάζεται άλλο το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» λέει η Τουρκία – αντιδρουν οι Γερμανοί – εμείς σιγή ιχθύος

Η Τουρκία –εξυπηρετώντας ουσιαστικα στρατηγικές της νέας καλύτερης της φίλης, της Ρωσίας- ζητά να τερματιστεί «έως τα τέλη του έτους» η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών

Και όχι μόνον εξυπηρετεί τη Ρωσία, αλλά δηλωνει έμμεσα ότι το Αιγαίο είναι δική της υπόθεση

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ μετά τη διήμερη σύνοδο (Τετάρτη-Πέμπτη) των ομολόγων του στις Βρυξέλλες είπε:.

«Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να την παρατείνουμε χρονικά»

Τα παραπάνω αναφέρει το πρακτορείο Anadolu που επίσης παραθέτει και δηλώσεις άλλων

«Ούτως, ή άλλως, είναι η Τουρκία εκείνη που εμποδίζει τις παράνομες διαβάσεις» είπε ο Ισίκ. «Εμείς, στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι πλέον χρήσιμο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμένουν εδώ» ανέφερε ο Ισίκ, προσθέτοντας πως η Άγκυρα επιθυμεί τον τερματισμό της αποστολής «έως τα τέλη του έτους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την Πέμπτη την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς τον «προστιθέμενη αξία», όσον αφορά ιδίως την δυνατότητα που έχουν τα σκάφη του «να επιχειρούν τόσο στα ελληνικά, όσο και στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Ουσιαστικα εννοούσε ότι το θέμ  είναι και ζήτημα της Ελλάδας

Εντούτοις η Ελλάδα δεν μίλησε… Μίλησαν οι Γερμανοί που έχουν αναλάβει προφανώς και την εξωτερική μας πολιτικη

Η αποστολή του ΝΑΤΟ «είναι προς το παρόν καθορισμένη έως τα τέλη του έτους, μετά βλέπουμε», σχολίασε από την πλευρά της η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιν

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here