Δεν υπάρχει πάτος στη μικρότητα: δημόσιες τουαλέτες θα κάνουν το πατρικό του Γκιουλέν

Κάθε μέτρο έχει χάσει ο Ερντογάν, ο οποίος προφανώς θεωρεί ότι εξευτελίζει τον Γκιουλέν με την ανακοίνωση ότι θα μετατρέψει σε δημόσια αποχωρητήρια το πατρικό του σπίτι στο Ερζερούμ.

young-gulen1

Ο αυτοεξόριστος, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ Φετουλάχ  Γκιουλέν γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια σ’ ένα σπίτι στο χωριό Κοροτσούκ στην επαρχία Ερζουρούμ της Τουρκίας. Πρόκειται για μια πέτρινη μονοκατοικία, πολυτελή για τα δεδομένα της περιοχής -την είχε ανακαινίσει το 1970 ο Γκιουλέν

Την πληροφορία μετέδωσαν πρώτα τα τοπικά μέσα και φέρεται ως αποδοχή της πρότασης των συγχωριανών του Γκιουλέν που θέλουν να τον τιμωρήσουν ως υποκινητή του πραξικοπήματος. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και απ’ τον περιφερειάρχη του Ερζερούμ.

Στο χωριό ζουν μόλις 250 άνθρωποι οι οποίοι πάντως βγήκαν (μάλλον έντρομοι) με σημαίες στου δρόμους υπέρ του Ερντογάν και είπαν ότι εξαιτίας του Γκιουλέν ζουν μέσα στο φόβο.

Κάποιοι όντως  προσπάθησαν να πυρπολήσουν την πόρτα του πατρικού του Γκιουλέν προ ημερών φωνάζοντας ότι ο Γκιουλέν τους έκαψε και αυτοί θα κάψουν το σπιτι του….

Μπορείτε να διαβάσετε για τον Γκιουλέν αναλυτικά  εδώ  και να δείτε ένα βίντεο (στα τουρκικά) εδώ, όπου το σπίτι του φαίνεται στο τελευταίο 1 λεπτό και βλέπετε και γενικά το χωριό και τους κατοίκους του, που βρίζουν τον Γκιουλέν «για τη φωτιά που τους άναψε»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here