Δεν παρεμπόδισα -λέει ο Στουρνάρας- την έρευνα για την σύζυγό μου, σε επιστολή στιλ Buckingham Palace

Διαψεύδει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ότι παρενέβη και  παρεμπόδισε (τώρα ή στο παρελθόν) οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Και στέλνει τη σχετική επιστολή μάλιστα ως Τράπεζα της Ελλάδας σε τρίτο πρόσωπο όπως θεωρεί βεβαίως ότι  αρμόζει σε γαλαζοαίματους, Προέδρους της δημοκρατίας και λοιπούς συγγενείς, πλην όμως αυτό το ύφος σε τρίτο πρόσωπο δεν συνάδει με το μάλλον λαϊκό περιεχόμενο της ανακοίνωσης….

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:

Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις  «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις

Το  περιοδικό Hot Doc κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Στα «αζήτητα» 4 πορίσματα και έλεγχοι για τη σύζυγο του Στουρνάρα».

«Το Hot Doc αποκαλύπτει εκτός από τις δουλειές που έχει πάρει η κ. Στουρνάρα από το Δημόσιο, ότι συνολικά 4 έρευνες που συμπεριελάμβαναν τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως ερευνόμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί και μάλιστα όσο ο σύζυγός της ήταν υπουργός» αναφέρει το περιοδικό

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here