Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Σάντσεθ- Πιό κοντά νέες εκλογές

Δεν κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοτύνης στο Ισπανικό Κοινοβούλιο, ο  ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ. Συγκέντρωσε μόλις 130 ψήφους βουλευτών εκ των συνολικά 350 της Ισπανικής Βουλής. 

Υπέρ ψήφισαν οι Σοσιαλιστές και οι βουλευτές του κόμματος Ciudadanos ενώ το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), το κόμμα των Podemos, το Izquierda Unida (IU Ενωμένη Αριστερά) και τέσσερα περιφερειακά κόμματα από την Χώρα των Βάσκων και την Καταλονία καταψήφισαν τον Σάντσεθ. Οι βουλευτές ενός μικρού κόμματος από τις Κανάριες Νήσους απείχαν της ψηφοφορίας.

Ο Σάντσεθ έχει ακόμα μια μικρή πιθανότητα να εκλεγεί πρωθυπουργός, εάν συγκεντρώσει την απλή πλειοψηφία των εδρών στη δεύτερη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί την Παρασκευή. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό, καθώς τα κόμματα που τον καταψήφισαν σήμερα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αλλάξουν την ψήφο τους. Στην περίπτωση αυτή, έρχονται πιο κοντά νέες εκλογές στην Ισπανία, όπου οι μετρήσεις φέρνουν στηδεύτερη θέση τους Podemos και στην τρίτη τους σοσιαλιστές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here