Δεν επιθυμεί ο Σκουρλέτης να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει αρνητικός στον ενδεχόμενο να μετατεθεί από τον υπουργικό θώκο στη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» λέει: «Παρ’ ότι είναι αρκετά τιμητική στο πρόσωπό μου αυτή η αναφορά που έχει κατά καιρούς γραφτεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι το οποίο θα έβλεπα αυτή τη στιγμή».

Για τον ανασχηματισμό σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει σε κάθε υπουργείο, ενώ για τη δική του θητεία εκτιμά ότι «το πρόσημο είναι θετικό».

Για τον ρόλο του κόμματος που αναζητείται μέσα από το συνέδριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Σκουρλέτης απαντά πως αφενός θα πρέπει να αποκατασταθεί το ειδικό βάρος του, ώστε «να παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων».

Αφετέρου «να αναλάβει το κόμμα το μερίδιο της ευθύνης και να μεταφέρει τον σφυγμό της κοινωνίας και ταυτόχρονα, όχι απλά να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να αποτελεί και ένα είδος κοινωνικής συνείδησής της».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δηλώνει ότι «η σύγκρουση δεν σταμάτησε ποτέ, η έντασή της διαφοροποιήθηκε», διαπιστώνει ότι από τους θεσμούς υπάρχουν πλέον και απόψεις που είναι «πολύ κοντά με τους δικούς μας προβληματισμούς», ενώ συμπληρώνει τονίζοντας την ανάγκη «να αξιοποιήσουμε την κάθε ρωγμή, την κάθε αντίθεση που εμφανίζεται προς όφελος της χώρας μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here