«Δεκατιανό στο Σχολείο» για 11.050 μαθητές στην Αττική

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι το πρόγραμμα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε 68 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Αττικής. Η πρωτοβουλία ανήκει στα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας και αφορά 11.050 μαθητές.

Στο μενού θα εναλλάσσονται τοστ, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπάρες δημητριακών, φρέσκο γάλα ή χυμός πορτοκάλι.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά του δημοτικού, ούτε να λιποθυμούν μέσα στην τάξη, όπως είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και να βρίσκονται σε μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, λόγω έλλειψης τροφής», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, αρκετά από τα σχολεία που προμηθεύονται το δεκατιανό δεν έχουν καν κυλικείο. Ακόμη ανέφερε ότι τέτοιου είδους δράσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά θα έχουν συνέχεια και πρόσθεσε ότι οι στόχοι είναι υψηλοί και για εφέτος και για το 2017. «Ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε κονδύλια, τα οποία εισέπραξε η κυβέρνηση από τις τηλεοπτικές άδειες, με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του και ο υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση σε πρώτο επίπεδο των μορφών ακραίας φτώχειας, έχει εξαγγείλει ότι ένα μέρος από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών θα κατευθυνθεί σε προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, όπως είναι και το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here