Δεκάδες μετανάστες και άστεγοι πέθαναν από υποθερμία σε ευρωπαϊκές χώρες

Δέκα άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία τις τελευταίες δύο μέρες στην Πολωνία, ανεβάζοντας σε 53 του νεκρούς από κρύο στη συγκεκριμένη χώρα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι χτες.

Στην Ιταλία παράλληλα, το τελευταίο 48ωρο έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι, οι οποίοι αποδίδονται στο πολικό ψύχος. Μάλιστα, οι έντονες χιονοπτώσεις οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας αρκετών αεροδρομίων στα βορειοανατολικά της χώρας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ευθύνονται και για τον θάνατο τριών ανθρώπων στην Τσεχία, ενώ στη Βουλγαρία, οι αρχές εντόπισαν νεκρούς από υποθερμία δύο Ιρακινούς μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Στη Ρωσία αναφέρουν μόνον ένα νεκρό από υποθερμία.

Αγνωστος ο αριθμός σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ουγγαρία,  Λευκορωσία και αλλού.

Στην Ελλάδα βρέθηκε προ δέκα ημερών νεκρός από υποθερμία ένας Ιρακινός κοντά στο Διδυμότειχο και, επίσης, πέθανε από υποθερμία ένας 78χρονος που βγήκε από το σπίτι του και έχασε τον προσανατολισμό του μέσα στη χιονοθύελλα στην ορεινή Ναύπακτια. Λόγω του κρύου ίσως έπαθε έμφραγμα ένας 58χρονος χειριστής εκχιονιστικού εν ώρα εργασίας και μια 77χρονη πέθανε από το μονοξείδιο του άνθρακα από το μαγκάλι της.

Στο Αφγανιστάν, και σε χώρες με παρόμοιες συνθήκες, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Στην Καμπούλ πεθαίνουν το χειμώνα πάνω από δύο άστεγοι την ημέρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here