Δίωξη σε αστυνομικό για προσέλκυση παιδιών μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σε βάρος 27χρονου αστυνομικού σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 39 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία μητέρας, η οποία διαπίστωσε ότι σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχαν δημοσιευθεί γυμνές φωτογραφίες της 14χρονης κόρης της. Σύμφωνα με την καταγγελία, η ανήλικη συνομιλούσε με τον κάτοχο του συγκεκριμένου προφίλ, ο οποίος εμφανιζόταν ως 24χρονος και αντάλλασσαν φωτογραφίες, ενώ της ζήτησε να μεταβεί στην οικία του, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά.

Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων ταυτοποιήθηκε ότι το συγκεκριμένο προφίλ αντιστοιχούσε σε σύνδεση του 27χρονου αστυνομικού.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διαχειρίζονταν το πλαστό προφίλ με την γυμνή φωτογραφία της ανήλικης και τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου των δύο αλλοδαπών.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 27χρονου αστυνομικού, διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στη διαγραφή του επίμαχου προφίλ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο με εσωτερική κάρτα μνήμης. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και στα ψηφιακά μέσα των αλλοδαπών, όπου κατασχέθηκαν συνολικά δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, άλλη μητέρα κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι χρήστης με το ίδιο προφίλ, προσέγγισε την 13χρονη κόρη της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της απέστειλε μηνύματα με προτάσεις που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, στέλνοντας της και γυμνή του φωτογραφία. Όπως προέκυψε, δημιουργός και διαχειριστής του προφίλ ήταν πάλι ο 27χρονος αστυνομικός.

Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here