Δίκτυο Σπάρτακος: Ο Καμμένος προσφέρει κίνητρα σε φτωχούς νέους και νέες για να στρατολογηθούν στα 18!

«Για μια ακόμη φορά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται στην νεολαία μέσα στις γιορτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπέρτακος. Και συνεχίζει:
Εκμεταλλευόμενοι την νηνεμία του κινήματος και την ενεργή στήριξη των τσάτσων δημοσιογράφων προπαγανδίζουν ξανά την αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει ως βασική συνιστώσα της την εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας. Το 2017 θα είναι η χρονιά της ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, όταν επισκέφθηκε την έδρα Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ-3).
Παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη της νεολαίας που προέρχεται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εκμεταλλευόμενοι τα τρομερά μορφωτικά και εργασιακά αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει τα Μνημόνια και ο άγριος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός που εκπροσωπούν, το αστικό πολιτικό και στρατιωτικός κατεστημένο επιχειρούν να Στρατολογήσουν τους Φτωχούς νέους και νέες στα 18 τους χρόνια.
Οι πολιτικές τους επιλογές είναι ταξικές και εξίσου βάρβαρα εκμεταλλευτικές.
Αντιμετωπίζουν τους φτωχούς νέους ως ιθαγενείς και επιχειρούν να τους αποπροσανατολίσουν.
Για μια ακόμη φορά οι φτωχοί επιχειρείται να αλεθούν στις πολεμικές μηχανές, να επανδρώσουν τις μονάδες εκστρατείας και την παραμεθόριο σε ρόλο Αναλώσιμου στα πιο τρυφερά τους χρόνια, στα 18.
Ο πραγματικός λόγος που ωθεί σε αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να Στρατολογήσει Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ καθώς δε βρίσκει ούτε τα χρήματα ούτε και τα κορόιδα!
Όταν επομένως τα κόμματα και οι καραβανάδες απαιτούν να αυξηθεί ο χρόνο της στρατιωτικής θητείας γιατί η νεολαία δεν εκπαιδεύεται, δεν το λένε γιατί το 9μηνο δεν αρκεί για να μάθεις «πυρ και κίνηση» .
Αντίθετα, οι Στρατιωτικοί απαιτούν μεγαλύτερο στρατό και περισσότερους γιατί θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια τους -δηλαδή να μας έχουν Υπηρέτες τους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών- και ταυτόχρονα να καλύψουν το κενό των ΕΠ.ΟΠ. που χειρίζονταν πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα και συχνά αναλάμβαναν πιο απαιτητικές αποστολές [ για αυτό τονίζουν τα κενά στις Ειδικές Δυνάμεις]
Η προπαγάνδα του Πενταγώνου αντιμετωπίζει τους φτωχούς νέους ως ιθαγενείς και μας τάζει καθρεφτάκια, για να κρύψει ότι μας κυνηγά στα 18 μας χρόνια για να μας μετατρέψει σε μια μάζα  δουλικής εργασίας, χωρίς αντιστάσεις και πολλές αρνήσεις.
Τι τάζει λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας και η ηγέτης του Ακροδεξιού-Εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος;
«Τέρμα, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στις νέες που αγαπούν τον Στρατό να έρχονται μόνοι τους για να υπηρετούν, νωρίς, με το που αποφοιτούν από το Λύκειο και η διάρκεια της θητείας τους να μην είναι «χαμένος χρόνος» αλλά δημιουργικός».

 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Άμυνας στον Δήμο Βερύκιο, σε συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του ύστερα από μια πολύωρη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, όπου είχαν τεθεί επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα της άμυνας του Αιγαίου.

 

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος στο «Έθνος», ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζει κίνητρα για όσους νέους -και νέες- προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση στα 18. Ο υπουργός προαναγγέλλει ότι κάθε νέος που θα κατατάσσεται εθελοντικά θα λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση του Δημοσίου, άδεια οδήγησης, μαθήματα προγραμματισμού υπολογιστών, αλλά και μπόνους για στρατιωτική θητεία.«Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Microsoft, ώστε οι δεκαοκτάχρονοι που προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση, παράλληλα με τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των Κέντρων της «Διά Βίου Εκπαίδευσης» να κάνουν μαθήματα προγραμματιστών και κατά την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν λάβει πιστοποίηση από τη Microsoft και τον Στρατό», ανέφερε ακόμη ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

 

«Ανάλογη πιστοποίηση θα λαμβάνουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσοι δεκαοκτάχρονοι αποκτούν τεχνική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οχημάτων. Θα τους δίνουμε και άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών».
Μαύρη και απλήρωτη εργασία με πιστοποίηση λοιπόν, για τους φτωχούς νέους που οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετά από το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα!  

 

Μας εκμεταλλεύονται και μας δουλεύουν: μετά από ένα 9μηνο δωρεάν εργασίας, θα λαμβάνεις ένα κουρελόχαρτο πιστοποίησης από τον Στρατό και την Microsoft  για να πας να ανταγωνιστείς ποιον; Τον πτυχιούχο των ΙΕΚ-ΤΕΙ-ΑΕΙ, αυτόν με ένα τσούρμο μεταπτυχιακά;

 

Ουσιαστικά λοιπόν, οι νέοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων αφήνονται να σπουδάζουν και όταν έρχονται στον στρατό καταλαμβάνουν προνομιακές θέσεις -αφήνοντας την αγγαρεία για τους φτωχούς 18χρονους συναδέλφους τους- και παράλληλα ικανοποιούν μια σειρά αναγκών του Στρατού, καλύπτοντας κενά του κρατικού μηχανισμού:

 

γιατροί-δικηγόροι-φαρμακοποιοί-οικονομολόγοι-αρχιτέκτονες-πολιτικοί μηχανικοί από τη  μια μεριά και από την άλλη οι 18χρονοι οδηγοί της ΜΟΜΑ, οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί, οι υπηρέτες των στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ και στις Λέσχες Αξιωματικών.

 

Ουσιαστικά, ο αστικός καταμερισμός εργασίας εκσυγχρονίζεται στα πλαίσια τους στρατού, όπου οι ανισότητες και οι διακρίσεις, η σχέση προϊστάμενου-υφιστάμενου που πάντα υπήρχε αποκτά τα χαρακτηριστικά του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Απλήρωτοι οι μεν, απλήρωτοι οι δε, αλλά με άλλο ρόλο!
Αυτά διαδίδει, αυτά προπαγανδίζει ο δημοσιογράφος Βερύκιος, εξασφαλίζοντας αποκλειστική συνέντευξη από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, για να διαφημίσει τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αν είχε τολμήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες! 
Όμως ο Βερύκιος δίνει τη δυνατότητα στον Πάνο Καμμένο να επαναφέρει τους σχεδιασμούς του για την Στράτευση των Γυναικών, των Φτωχών Γυναικών και μάλιστα στα 18 τους χρόνια.  

«Μιλώντας για «κίνητρα σε νέους και νέες», επαναφέρεις θέμα στράτευσης και των γυναικών;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την εξής απάντηση:

«Μα ποτέ δεν το είχα αποσύρει από τη σκέψη και τα σχέδιά μου. Είμαι υπέρ της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, όπως και των ανδρών που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όμως πρέπει ο Στρατός να γίνει ελκυστικός στους δεκαοκτάρηδες. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα».
Για το ζήτημα όμως της Στράτευσης των Φτωχών Γυναικών δεν καταγράφεται μόνο η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ, αλλά υπάρχει εδώ και καιρό μια πλατιά μαύρη συμμαχία ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του ακροδεξιού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου.

 

Θυμίζουμε ότι σεσυγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας μοιράζονταν φυλλάδιο που απαιτούσε την υποχρεωτική στράτευση και των γυναικών.
Πρόκειται δηλαδή για πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου,  του μισαλλόδοξου-πολεμοκάπηλου ΔΙΚΤΥΟΥ 21του Φαήλου Κρανιδιώτη, της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής.
Γιατί όμως επαναφέρει το ζήτημα της Συστράτευσης των Γυναικών στα 18 ο Πάνος Καμμένος;
Γιατί αυτό που ομολογεί είναι ότι δε μπορεί να προχωρήσει στην Στρατολόγηση νέων Μισθοφόρων ΟΒΑ, είτε γιατί είναι ένας Θεσμός που τον μισεί η νεολαία, είτε γιατί του το μπλοκάρουν τα μνημόνια. Και για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους Μεγαλοϊδεατικούς του στόχους σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο που τον φέρουν σε σύγκρουση με την Τουρκία έχει ανάγκη τη μαζικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο το δυνατόν πιο φθηνά!
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here