Δίκη Χ.Α: Περαστικός δήλωνε με θράσος ο Ρουπακιάς-Ανύπαρκτη η αστυνομία-Συνελήφθη με υπόδειξη του Π. Φύσσα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το θράσος του Γ. Ρουπακιά δεν είχε όρια. Αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στον Παύλο Φύσσα, καθόταν στο αυτοκίνητό του και δήλωνε «περαστικός» στους αστυνομικούς.  Οπως κατέθεσε στη δίκη ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ Αναστάσιος Τσολακίδης, που ήταν παρών στη δολοφονία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ρουπακιά ως δολοφόνο, μετά από υπόδειξη του ίδιου του Π. Φύσσα.

Η κατάθεση του αστυνομικού προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις της οικογένειας του Π. Φύσσα στο ακροατήριο: «Σε τράβαγε από τα πατζάκια η κοπέλα του Παύλου «αστυνόμε Σαΐνη». Αυτό που έσπειρες θα το θερίσεις» ήταν τα λόγια του θείου του Π. Φύσσα, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα αμέσως μετά χωρίς να έχει ολοκληρώσει η μαρτυρική κατάθεση.

Ενταση στη δίκη υπήρχε από νωρίς, όταν από το ακροατήριο ακούστηκαν προκλητικές εκφράσεις κατά της οικογένειας Φύσσα, ενώ η δίκη διακόπηκε, με αντιφασιστικά συνθήματα κατά την έξοδο του κοινού.

Η κατάθεση Τσολακίδη

Η κατάθεση του αστυνομικού Αν. Τσολακίδη για τη μοιραία βραδιά, προκάλεσε σε πολλά σημεία την αντίδραση της προέδρου κ. Λεπενιώτη η οποία σε κάποιο σημείο επεσήμανε: «Δεν σταματήσατε ούτε έναν. Μόνο τον Ρουπακιά  πιάσατε που καθόταν με μέσα στο αμάξι. Αυτό κάνατε…» .

δικη Χ.Α ευρωκινηση μπολαρη

Ο περαστικός Ρουπακιάς 

Ο αστυνομικός κατέθεσε  πως μετά από υπόδειξη του Φύσσα πλησίασε τον Ρουπακιά και τον ρώτησε: «Που πας τι κάνεις;» και εκείνος του απάντησε «Τίποτα». «Κοίταξα προς τον Φύσσα και μου είπε «Ναι αυτός με μαχαίρωσε». «Τι έκανες;» ρώτησα τον Ρουπακιά. Ήταν ήρεμος και μου απάντησε «τίποτα περαστικός ήμουν». Όπως εξήγησε, «τότε είδαμε το μαχαίρι με τα αίματα. Ο συνάδελφος από το περιπολικό το πήρε . Ο Ρουπακιάς ήταν ψυχρός και ψύχραιμος. Μετά από συμπλοκή υπάρχει ένταση αυτός ήταν πολύ ήρεμος δεν είχε παλμούς δεν ήταν ιδρωμένος».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «ο Φύσσας έλεγε πονάω εδώ και έπιανε την καρδιά του. Μετά από λίγο μπήκε ο Ρουπακιάς στο περιπολικό. Κανένας δεν προσπάθησε να μας εμποδίσει. Παραμείναμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Έκανε 40 λεπτά… Στα πρώτα 10 λεπτά ο Φύσσας ήταν όρθιος και μας μιλούσε και μετά μια κυρία , φίλη του τον έβαλε να κάτσει. Ήρθαν και άλλοι φίλοι του . Μια γυναίκα είπε πως είναι νοσηλεύτρια τον κοίταξε  και έφυγε.

Πρόεδρος : Μάρτυρες βρήκατε;

Μάρτυρας : Δεν θυμάμαι. Έγιναν κάποιες προσαγωγές αλλά δεν ξέρω  αν έγιναν συλλήψεις

Πρόεδρος : Όλοι αυτοί είχαν σχέση μεταξύ τους;

Μάρτυρας : Πως να σας απαντήσω σε αυτό;

Πρόεδρος: Ως αστυνομικός ….

Μάρτυρας : Υπήρχε συνοχή στο περιστατικό. Δεν πιστεύω πως ήταν τυχαίο. Πιστεύω πως ήταν το ίδιο περιστατικό.

Πρόεδρος : Έχετε την αίσθηση εκ των υστέρων πως το σήμα για ενισχύσεις έπρεπε να το δώσετε πιο νωρίς;

Μάρτυρας : Οχι ενημέρωσα αμεσως μόλις είδα πως δεν μπορούσαμε  να τους πιάσουμε.

Πρόεδρος: » το αποτέλεσμα δεν απετεύχθη»

Πρόεδρος : Εκ των υστέρων σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αποτραπεί η δολοφονία;

Μάρτυρας : Κάναμε  οτι καλύτερο μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα

Πρόεδρος : Το αποτέλεσμα δεν απεφεύχθη…

Μάρτυρας: Το αποτέλεσμα ήταν πολύ δυσάρεστο. Οι ενέργειες μας ήταν οι καλύτερες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κατι αλλο. Αμέσως ενεργήσαμε χωρίς καθυστέρηση. Δεν μπορούσε να γίνει κατι καλύτερο…

Πρόεδρος : Ποιο θεωρείται καλό και ψάχνουμε το καλύτερο; Τι σας εμπόδισε να κάνετε κατι άλλο; Σε τέτοιες περιπτώσεις γρήγορα γίνονται όλα.

Μάρτυρας : Γρήγορα κινηθήκαμε και εμείς.

Πρόεδρος : καταστήσατε την παρουσία σας  σαφή ;

Μάρτυρας :Σαφέστατη την κάναμε.

Πρόεδρος: Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα… Ούτε έναν δεν ελέγξατε οκτώ αστυνομικοί… Είναι και θέμα εμπιστοσύνης και ως προς την ασφάλεια που έχεις. Θα νιώσει κάποιος ασφαλής…

Μάρτυρας : Ναι

Πρόεδρος : Γιατί πως θα νιώσει ασφαλής;  Είπατε στο κέντρο που μας στέλνεις; Στείλτε  γρήγορα ενισχύσεις . Εσείς δεν είχατε διαπιστώσει καν ποιες ήταν οι δυο ομάδες και  ήσασταν  και επικεφαλής .

Μάρτυρας : Μόλις φτάσαμε ενημέρωσα .

Πρόεδρος : Για την άφιξη ενημερώσατε. Η δουλειά σας ειναι να αντιληφθείτε άμεσα τι γίνεται  και να αποτρέψετε . Δεν σταματήσατε ούτε έναν . Μόνο τον Ρουπακιά  πιάσατε που καθόταν μεσα στο αμάξι. Αυτό κάνατε.Φοβηθήκατε ;

Μάρτυρας : Οχι

Πρόεδρος : Η υπηρεσία σας αντάμειψε ;

Μάρτυρας : Κάποιους …

Πρόεδρος : Εσείς ήσασταν  ανάμεσα σε αυτούς;

Μάρτυρας : Οχι ήταν να πάρουμε κάτι άλλο αλλά δεν το πήραμε .

Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here