Δίκη Χ.Α: Ενέδρα θανάτου η επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

«Ενέδρα θανάτου» και «οργανωμένη επιχείρηση από εκπαιδευμένα μέλη» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Γκούτης την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, κατά την κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Είμαστε και εμείς έμπειροι και προσπαθήσαμε να αμυνθούμε. Αν δεν είχαμε προβάλει αυτήν την αντίσταση, το ξαναλέω, θα είχαμε νεκρούς» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γκούτης στηλίτευσε τον ρόλο της Αστυνομίας που παρέμεινε αμέτοχη κατά το συμβάν -ούτε τα νούμερα των πινακίδων από τα οχήματα των δραστών δεν πήρε, όπως είπε-, ενώ μίλησε με βεβαιότητα για την ενημέρωση που είχε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής περί το χτύπημα.

Ο κ. Γκούτης, ελασματουργός στη Ζώνη και μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου, διαπίστωσε με θλίψη ότι «ο Παύλος Φύσσας δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς», περιγράφοντας με λεπτομέρειες τον τρόπο της «λυσσαλέας», «με ανθρωποκτόνο δόλο» επίθεσης, που λίγο έλειψε να έχει νεκρό.

«Ήταν πέρα και πάνω από τον Γιάννη Λαγό η επίθεση» εκτίμησε. «Δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος. Δεν μπορεί μία ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι χωρίς την έγκριση του αρχηγού. Ήταν προϊόν σχεδιασμού πάνω από τον Λαγό. Λίγες μέρες μετά, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έγραφαν ‘άγνωστοι χτύπησαν αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ. Δεν θα στενοχωρηθούμε που ματαιώθηκε η αφισοκόλληση’. Έτσι καλύπτουν τα παιδιά με τα μαύρα».

Ο κ. Γκούτης επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου και του Γιάννη Λαγού, για να θεμελιώσει την πεποίθησή του: «Ο Παναγιώταρος είπε ότι «τα καράβια θα ξανάρθουν, το απόστημα του ΚΚΕ θα σπάσει», έχω δει σχετικό βίντεο. Και ο Λαγός το ίδιο».
«Είμαστε εμπόδιο στη Ζώνη»
Εξηγώντας στο δικαστήριο το κίνητρο της επίθεσης, το «μένος της Χρυσής Αυγής», ανέφερε σχετικά με το συνδικάτο: «Είμαστε εμπόδιο στη Ζώνη επειδή ζητάμε μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Έχουν προβλήματα με εμάς οι εργολάβοι, ήθελαν να μας καταργήσουν διότι πιέζαμε να μη γίνει κρεματόριο η Ζώνη».
Κατέθεσε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή πριν από την επίθεση είχε στήσει «βιομηχανία μηνύσεων» σε βάρος του Συνδικάτου «για να μας εξοντώσουν οικονομικά. Έχουμε αθωωθεί δεκάδες φορές. Είμαστε κομμουνιστές και αυτοί φασίστες. Εμείς έχουμε στις εκλογές στη Ζώνη 80%. Είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους».
Ο ίδιος δεν δίστασε να κάνει σαφές και το ιδεολογικοπολιτικό χάσμα ανάμεσά τους: «Ιστορικά, οι φασιστικές οργανώσεις ήταν πάντα με τους εργοδότες» είπε, σημειώνοντας ότι οι χρυσαυγίτες ουδέποτε πήραν θέση υπέρ των εργαζομένων· «όλα όσα ήταν για φοροαπαλλαγές των εργοδοτών τα ψήφιζαν με τα δύο χέρια».
Πληροφορίες από tovima.gr
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here