Δίκη ΧΑ: Στα ύψη η ένταση-Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη

Για την προσεχή Πέμπτη διεκόπη η δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή καθώς κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων από την πολιτική αγωγή στον μάρτυρα Σωτ.Πουλικόγιαννη, ο οποίος κατέθετε για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ, προκλήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Αιτία που πυροδότησε την ένταση ήταν η ερώτηση συνηγόρων του ΠΑΜΕ προς το μάρτυρα «εάν το παράγγελμα από μέλη της Χρυσής Αυγής για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο στο δικαστήριο».

Οι συνήγοροι εννοούσαν τα επεισόδια που είχα προηγηθεί στον προθάλαμο του δικαστηρίου , με τους χρυσαυγίτες που παρακολουθούσαν τη δίκη να σηκώνονται συντεταγμένα από την αίθουσα, κινούμενοι προς την έξοδο από όπου ακούγονταν φωνές.

Αμέσως η πρόεδρος διέκοψε τη διδικασία και ακολούθησε ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ ομάδας αντιφασιστών και μελών της Χρυςής Αυγής.

Ήταν τέτοια η ένταση και η φόρτιση που χρειάστηκε να επανέλθει ο Γραμματέας για να ανακοινώσει ότι η σημερινή διαδικαςία διακόπτεται οριστικά για την ερχόμενη Πέμπτη.

«Φασίστες, κουφαλες, έρχονται κρεμάλες», «Φουντουλης Καπελώνης ήταν η αρχή όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» φώναζαν οι μέν, «Αίμα τιμή Χρυςή Αυγή» απαντούσε η άλλη πλευρά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών, ενώ η ομάδα των αντιφασιστών έφυγε από την έξοδο που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here