Δίκη ΧΑ: Κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρ.Δεληγιάννη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Εντάσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση κυριάρχησαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ενώ συνεχίζεται η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη, ο οποίος ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές ” που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ «επιβάλλουν το ναζισμό διά της βίας”.  Οταν του επιδείχτηκε από την πολιτική αγωγή, φωτογραφία  «μελών της Χρυσής Αυγής  σε ώρα εκπαίδευσης”, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών” .

Σε όλη την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας  υπήρξαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, με την πρόεδρο να τους εγκαλεί: «Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά…καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης.Κοιτάξτε να αποφευχθούν”.

Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν συνήγορος από τους υπερασπιστες του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή ” ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλας”. Ο συνήγορος αν και η ερώτησή του ήδη προκαλούσε αντιδράσεις επέμενε στην ερώτηση ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μαρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν «την πηγαδα, την πηγαδα ” με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δώσει εκείνη την στιγμή την μεσημεριανή μισάωρη διακοπή.

Νωρίτερα ο αστυνομικός απαντώντας σε ερώτησεις του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ όταν είχε πλησιάσει τον δράστη ενώ ήταν κοντά στο Φύσσα ακόμη, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ ρε π..”. Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν, ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρωντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here