Δίκη ΧΑ: Και τον πέμπτο κατηγορούμενο αναγνώρισε ο Αιγύπτιος ψαράς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Και τον πέμπτο κατηγορούμενο για την δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα αναγνώρισε ο μάρτυρας Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, θύμα και αυτός της εισβολής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο σπίτι των αλιεργατών τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2012.

«Είναι ο μοναδικός που ήταν πιο γεμάτος, είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα. Κρατούσε ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους άλλους», είπε ο μάρτυρας δείχνοντας τον Δημήτρη Αγριογιάννη, ο οποίος προσήχθη σήμερα βιαίως στη δίκη, αφού κατά την προηγούμενη συνεδρίαση απουσίαζε.

Εισαγγελέας: Τους άλλους, τους αναγνωρίζετε;

Μάρτυρας: Οι υπόλοιποι ήταν μαζί του.

Εισαγγελέας: Αυτόν που είπατε ότι φώναζε, τον είδατε στο πρόσωπο;

Μάρτυρας: Ήταν πιο μεγάλος στην ηλικία, είχε και μούσι…

«Μας τον δείχνετε αν τον βλέπετε» είπε στο μάρτυρα η εισαγγελέας και τότε «ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Αναστάσιο Πανταζή».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δράστες της επίθεσης ήταν περίπου δέκα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση  αν υπήρχε κάποιος που έδινε εντολές κατά την επίθεση, ανέφερε ότι είχε εντοπίσει άτομο σε αυτοκίνητο που μιλούσε, και φώναζε στους υπόλοιπους «αλλά δεν γνωρίζω τι είπε ακριβώς».

Και στη σημερινή διαδικασία υπήρξαν σφοδρές ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για προσβολή των δικαιωμάτων τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here