Δήμαρχος συνελήφθη επειδή προχώρησε έργα στο λιμάνι χωρίς άδεια

Λιμενικοί συνέλαβαν τον δήμαρχο των Λειψών κ. Φώτη Μάγγο την περασμένη Παρασκευή, επειδή άρχισε έργασίες στο λιμάνι χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αδειοδότησης

Συγκεκριμένα, την  Παρασκευή το πρωί, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου (ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π), εγκρίθηκε η μελέτη του έργου «Κατασκευή ράμπας στο λιμένα Λειψών» και εκτέλεσής του με χρηματοδότηση από την εταιρεία «Blue Star Ferries».

Λειψοί

Το  έργο κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντικό για το ακριτικό νησί, διότι σύμφωνα με την εταιρεία «Blue Star Ferries», οι υπάρχουσες συνθήκες στο λιμάνι των Λειψών δεν είναι οι ενδεδειγμένες για το πλοίο «Blue Star Patmos», (το οποίο δρομολογήθηκε πρόσφατα στη γραμμή των Δωδεκανήσων), και χρειάζεται άμεσα να κατασκευαστεί μια ράμπα για τη διευκόλυνση των επιβατών αλλά και του πλοίου. Τηνκατασκευή χρηματοδοτεί η ίδια η εταιρεία.

Ο Δήμαρχος Λειψών αποφάσισε την άμεση κατασκευή της ράμπας, προφανώς γιατί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση ενός λιμενικού έργου, καθυστερούν πολύ και η ράμπα ήταν απαραίτητο να κατασκευαστεί άμεσα.

Εντούτοις η έναρξη των εργασιών χωρίς την τήρηση διαδικασιών είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του κ. Μάγγου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Με εντολή του Εισαγγελέα πάντως αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε ρητή τακτική δικάσιμος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here