Δήμαρχος οδήγησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να σώσει άνθρωπο -ο οδηγός ήταν αδειούχος

Ο δήμαρχος Δεσκάτης  (60 χλμ. νοτίως των Γρεβενών) Δημήτρης Καραστέργιος βοηθησε τραυματία κάνοντας ο ίδιος τον οδηγό ασθενοφόρου, καθώς ο κανονικος οδηγός έλειπε σε άδεια και δεν υπήρχε αντικαταστάτης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσων χτες το απόγευμα βρέθηκε εντελώς τυχαία στο τόπο του ατυχήματος, επιστρέφοντας από αυτοψία σε έργα του δήμου και σοκαρίστηκε όταν είδε τον νεαρό μοτοσικλετιστή να βρίσκεται στο έδαφος με το κεφάλι του γεμάτο αίματα και χωρίς επαφή με το περιβάλλον. Επικοινώνησε αμέσως

το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, αλλά το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο λόγω άδειας  του οδηγού.

«Προς τιμήν τους ο γιατρός και μια νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος με δικά τους ΙΧ προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο άνθρωπος έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο και απείχαμε 60 χλμ. από το νοσοκομείο Γρεβενών», λέει ο δήμαρχος. «Για να έρθει το ασθενοφόρο απο εκεί ηθελε μια ώρα και άλλη μία για να πάει τοντραυματία στο νοσοκομείο, Οπότε για να μη χαθεί αυτή η μία ώρα   πήγα στο δικό μας Κέντρο Υγείας, στη Δεσκάτη,  πήρα τα κλειδιά του ασθενοφόρου από την υπηρεσία και το οδήγησα ο ίδιος στο σημείο του ατυχήματος»

Στη συνέχεια ξεκινησε να πάει τον τραυματία στο νοσοκομείο Γρεβενών Στα μισά της διαδρομής, ο αδειούχος οδηγός του ασθενοφόρου ο οποίος εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί και ανταποκριθει, συνάντησε το ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς τα Γρεβενά, το παρέλαβε απο το δημαρχο και πηγε εκείνος τον τραυματία στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ο δήμαρχος Δεσκάτης επισημαίνει ότι οι πολίτες του δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας.

Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και να αντικατασταθεί το παλιό ασθενοφόρο με ένα από τα καινούργια οχήματα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία.

Ο Δημήτρης Καραστέργιος γεννήθηκε στο Δασοχώρι Γρεβενών και είναι πατέρας δύο κοριτσιών. Εχει σπουδάσει στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2009, κατήλθε στις εθνικές εκλογές ως Υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Γρεβενών με τη Ν.Δ. Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Δεσκάτης, με ποσοστό 53,03%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here