Δήμαρχος Λέσβου για το λουκέτο: Ακραία στοιχεία ενσπείρουν φόβο στην κοινωνία

 

 

Για ακραία στοιχεία στην κοινωνία που ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο για τους πρόσφυγες έκανε λόγο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, χαρακτηρίζοντας ακραίο συμβάν το λουκέτο που μπήκε απο γονείς σε δημοτικό σχολείο του νησιού για να μην φοιτήσουν εκεί πέντε προσφυγόπουλα. 

«Είναι παράλογο και απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει σε παιδιά που είναι θύματα πολέμων κι έρχονται κυνηγημένα στην Ελλάδα» ανέφερε στο «Πρακτορείο FM». «Θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει» είπε για όσους συμμετείχαν στο σφράγισμα του σχολείου.

«Θεωρώ ότι είναι έξω από κάθε λογική, ασφαλώς υπάρχει ένα βάρος στην περιοχή, ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει, το κακό είναι όμως ότι έχει δοθεί χώρος σε ακραία στοιχεία το τελευταίο διάστημα να ασκούν μια πολιτική εκφοβισμού της κοινωνίας […] Υπάρχει ο φόβος για το ξένο, για το άγνωστο. Διαδίδουν διάφορα πράγματα που είναι εξωπραγματικά και αυτά γίνονται από μέρος της κοινωνίας αποδεκτά».

«Δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, υπάρχει παραπληροφόρηση» σημείωσε ο κ. Γαληνός σχολιάζοντας την αντίδραση γονέων τού εν λόγω δημοτικού σχολείου και τόνισε πως το τελευταίο διάστημα δόθηκε χώρος σε ακραία στοιχεία για αρκετό διάστημα να ενσπείρουν το δηλητήριο και τον φόβο μέσα στην κοινωνία, την οποία όμως «δεν εκφράζουν».

Σε ό,τι αφορά δε, τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη σημερινή, πρώτη σχολική ημέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο, σημείωσε πως «θα είναι μια διαφορετική ημέρα και θα φανεί και ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here