Δώδεκα Ισραηλινοί θύματα επιθέσεων Παλαιστινίων

Τουλάχιστον δέκα Ισραηλινοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή του λιμανιού της Τζάφα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, με τους 5 να έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης, την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψαν, «εξουδετερώθηκε».

Νωρίτερα, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών και τραυμάτισε σοβαρά δύο από αυτούς πριν πέσει νεκρός έπειτα από μια καταδίωξη στην Παλιά Πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανέφεραν οι Αρχές του Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών στα περίχωρα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ, και τραυμάτισε τον έναν από αυτούς πριν τραπεί σε φυγή.

Καταδιώχθηκε από ισραηλινές δυνάμεις και άνοιξε πυρ εκ νέου, τραυματίζοντας έναν δεύτερο αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Ο ένας από τους αστυνομικούς, ηλικίας 49 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύτερος, 31 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με νοσοκόμους.

Σχεδόν ταυτόχρονα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος διέπραξε επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός υπερορθόδοξου εβραίου μέσα σε ένα κατάστημα στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο υπερορθόδοξος εβραίος και ο καταστηματάρχης έπεσαν πάνω του, του απέσπασαν το όπλο και σκότωσαν τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, που κάνει λόγο για μια κατά πάσα πιθανότητα «τρομοκρατική» ενέργεια χωρίς να αποκλείει άλλες υποθέσεις.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που στη χώρα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει από την 1η Οκτωβρίου κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 183 Παλαιστίνιους, 28 Ισραηλινούς, έναν Αμερικανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

ΑΠΕ/Γαλλικό

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here