Δέκα τρείς νεκροί από πυροβολισμούς σε κολλέγιο του Ορεγκον

Τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 20 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε κολλέγιο του Όρεγκον αν και  οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών παραμένουν  συγκεχυμένες . Σύμφωνα με το CNN και την τοπική εφημερίδα Portland Oregonian, ο δράστης εξουδετερώθηκε και συνελήφθη ενώ δεν είναι σαφές εάν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Η νέα τραγωδία με πυροβολισμούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ σημειώθηκε στο Κολλέγιο Αμπκουα ή Αμκουα (Umpqua) στο Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον όπου σπουδάζουν 3.300 φοιτητές.

Σύμφωνα με tweet της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, άγνωστος αριθμός τραυματιών μεταφέρεται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο CNN ανέφερε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε τμήμα του κολλεγίου όπου βρίσκονται αίθουσες διδασκαλίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξέπνευσαν.

Υπάλληλος του πανεπιστήμιου ανέφερε ότι φοιτητές και εργαζόμενοι άρχισαν να τρέχουν και κλειδώθηκαν σε αίθουσες, προσπαθώντας να αποφύγουν τα πυρά.

Η Portland Oregonian αναφέρει ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 10:40 τοπική ώρα για πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή περιπολικά και ασθενοφόρα.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του κολλεγίου.

Τον Ιούνιο του 2014 έφηβος είχε εισβάλει σε σχολείο του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, και είχε ανοίξει πυρ κατά μαθητή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες. Στο περιστατικό είχε τραυματιστεί και ένας καθηγητής. Αργότερα ο ένοπλος έφηβος κατέφυγε στις τουαλέτες του σχολείου, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here