Γ. Bαρδινογιάννης: Μη βιώσιμες οι τηλεοπτικές άδειες-Δείχνει Mπόμπολα για Mega

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (Π. ΣΤΟΛΗΣ)

Την θέση ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμες οι τηλεοπτικές άδειες  εξέφρασε ο Γ. Βαρδινογιάννης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Οσον αφορά το Mega, ένιψα τα χείρας τους, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Μπόμπολα λέγοντας, «ρωτήστε τη διοίκησή του και δεν γνωρίζω γιατί δεν ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ούτε γνωρίζω γιατί ο κ. Μπόμπολας, με την οικονομική επιφάνεια που διαθέτει, δεν έβαλε λεφτά να το σώσει».

Οσον αφορά το ύψος του τιμήματος των αδειών είπε:

«Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκατ. ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Είπε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει οι κάτοχοι των 4 αδειών να αποσβένουν 25.000.000 ευρώ τον χρόνο επί δέκα χρόνια, γεγονός που του φαίνεται αδύνατο.

Για τις άδειες

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», δήλωσε ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

Για τη διαπλοκή

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε. Ο καναλάρχης παρουσίασε ως εύλογη τη σχέση της οικογένειάς του, που έχει πολύχρονη οικονομική δραστηριότητα, με τον πολιτικό κόσμο. «Συνεργαζόμαστε με όλα τα κόμματα και τα γραφεία Τύπου» ανέφερε. Παραδέχτηκε επίσης ότι είναι υπαρκτή η άποψη ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here